Fitness panenka plněná chřestem

Mám tu pro vás další tip nějak připravit cinelli sváteční oběd. Chřest je výborný sám o sobě, ale snažím se ho komponovat i do fit receptů. Mám takový  nápad šoupněte ho do vepřové panenky společně s vaječnou omeletou a udělala tak efektní roládu. Omeletu můžete nahradit i  nízkotučným sýrem a vynechat slaninu.Doveďte si to každý z vás podle svého nastavení jídelníčku. 

NUTRIČNÍ HODNOTY6 porcí / kusů1 porce / kus
Bílkoviny143 g24 g
Tuky42 g7 g
Sacharidy3 g1 g
– z toho cukry3 g1 g
Energetická hodnota987 kCal165 kCa

Ingredience na fit panenku plněnou chřestem

  • 600 g vepřové panenky
  • 90 g zeleného chřestu
  • 90 g nízkotučného sýru (do 30 % t.v.s.), např. mozarella nebo eidam
  • olej (1 ml)
  • sůl
  • pepř

Postup receptu

  1. Dejte vařit litr vody do varné konvice nebo hrnce. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Z chřestu odlámejte dřevnaté části , zalijte ho horkou vodou nebo ponořte do hrnce s horkou vodou a nechejte 2 minuty spařit. Pak ho vytáhněte a umyjte pod studenou vodou.
  3. Z vepřové panenky odstraňte všechen tuk, podélně ji nařízněte a rozložte tak, abyste získali plát. Ten pak přes potravinářskou fólii rozklepejte dotenka a z obou stran osolte a trošku opepřete. Pokud je plát hodně velký, rozkrojte ho, uděláte tak 2 menší rolády místo jedné velké.
  4. Na plát masa dejte plátky sýru a do středu 3 stronky spařeného chřestu, panenku zarolujte přes delší stranu a zafixujte párátky nebo jehlicemi.
  5. Pánev rozehřejte a vystříkejte troškou oleje ve spreji. Naplněnou panenku zprudka ze všech stran opečte, aby se maso zatáhlo. Pak ji dejte do trouby a pečte 15 – 20 minut na 180 °C. Na měření času používám digitální kuchyňskou minutku. Doba pečení záleží na velikosti panenky, velkou panenku je potřeba péct o něco déle. Doporučuju po 15 minutách maso vytáhnout, v nejšiřší části do něj zakrojit a zkontrolovat strukturu. Pokud se už při řezání maso zdá syrové, musíte ještě dopéct, ale pozor, ať panenku nepečete moc dlouho, byla by vysušená.
  6. Po vytažení z trouby nechejte maso aspoň 5 minut odpočinout a pak ho podávejte nakrájené na plátky. Když je panenka ještě hodně teplá, sýr může mírně vytéct. Nejlépe drží roláda tvar až druhý den, až se úplně zchladí v lednici a pak teprve nakrájí a ohřeje.
  7. Nutriční hodnoty jsou uvedeny na mozarellu Lovilio light. Doporučuju podávat s pečenými batáty.
  8. Celková gramáž je cca 780 g, jedna porce má tedy cca 130 g.
Komentáře

  • Restartuj své tělo!

    Je vám 30 - 40 let, dřepíte v kanclu a moc se nehýbete.Roste vám břicho a bolí vás záda. Nemáte dost energie pro život a vnoci špatně spíte ? CVIČTE KDEKOLIV, KDYKOLIV A NEDĚLEJTE TO BLBĚ. JE LEPŠÍ CVIČIT ONLINE,NEŽ LEŽET OFFLINE.90 % lidí samo cvičit nevydrží, vy mezi nimi nebudete.

  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky
  • Petr Sedláček 

     

    Život je otázkou priorit. Trvalo mi velmi dlouho, než jsem pochopil tři podstatné věci, které vedou k naplněnému a zdravému životu. Pokud hledáte jak fyzickou, tak psychickou rovnováhu, sport a zdravý životní styl vás k ní dovedou. Mým velkým vzorem je můj čínský mistr Qin Ming Tang, který mě velmi v mém životě inspiroval a za toto setkání jsem vděčný. Možná trocha čínské a moderní magie bude skvělou inspirací i pro vás a váš život.