Tradiční čínská medicína prevence nemoci

V dnešní době se stále více  přibývá zdravotních problémů, s nimiž si klasická západní medicína neví rady. Proto není divu, že lidé vyhledávají různé alternativy, od nichž si slibují, že jim pomohou. Takový je i případ tradiční čínské medicíny. Ovšem ani s ní to nejde samo.

Tradiční čínská medicína je ucelený léčebný systém popsaný už ve třetím tisíciletí před Kristem. Za zakladatele je považován Žlutý císař Huang Di. Tenkrát se čínským lékařům připisovaly magické schopnosti, avšak systém čínské medicíny funguje beze změn dodnes.

Máte diagnózu nebo máte problém?

To je základní otázka, která určuje rozdíl mezi západní a východní medicínou. Naše známá klasická medicína v lepším případě určí diagnózu a zahájí léčení často pouze projevu nemoci, nikoliv příčiny. Pokud ovšem nemáte číslo diagnózy (ať už z jakéhokoliv důvodu), nemáte ani problém. Naši lékaři vás zkrátka léčit nebudou s vysvětlením, že neví, co vám je nebo to léčit neumí. Tradiční čínská medicína funguje na jiných principech. V těle, stejně jako kdekoliv jinde ve vesmíru, jsou dvě energie – Jin a Jang. Za normálních okolností jsou v relativní rovnováze, pokud však jedna převáží, vzniká problém. To umožňuje léčbu – opětovné nastolení rovnováhy, dříve než se projeví fyzické změny.

Co všechno tradiční čínská medicína umí?

Dokáže zmírnit až vyléčit potíže od alergií, atopických ekzémů, přes bolesti všeho druhu, psychické problémy, neplodnost, únavové syndromy, chronická onemocnění až po padání vlasů nebo klimakterické potíže. K tomu využívá akupunkturu, čínskou masáž, čínské léčivé byliny, výživu a cvičení. Z toho plyne, že klient je aktivním účastníkem na léčbě. Pokud nebude dodržovat upravenou životosprávu, léčení nebude mít kýžený efekt. U vážnějších problémů je také vhodné přijít včas, ne až s několikaletými problémy. Říká se, že kolik let trvá onemocnění, tolik měsíců trvá léčba. Ovšem i tohle je velmi individuální.

Důležité je přesvědčení

Vaše rozhodnutí o návštěvě čínského lékaře a přesvědčení o účinnosti této medicíny a jejich metodách by mělo být vnitřní. Kdo nemá důvěru v úspěch, tradiční čínská medicína mu zřejmě nepomůže. Bylo by to asi jako odstranit příznaky, ale nevyléčit problém, který se časem ozve znovu.

Banlangen Keli – prevence při angíně a chřipce

Ulevuje bolestem v krku, rozptyluje vyrážku při akutních horečnatých onemocněních. Doporučuje se užívat při horečnatých projevech nemoci.

Banlangen Keli má silné antibakteriální a antivirové účinky. Patří vůbec k nejúčinnějším antivirovým prostředkům.

Banlangen Keli se s úspěchem užívá při léčbě plicních infekcí a nemocech, které se projevují vyrážkou a skvrnami na kůži. Banlangen Keli pomáhá posilovat organismus v boji s nákazami zejména v oblasti krku a pomáhá tišit červené a nateklé, svědivé vyrážky.

Komentáře

  • Restartuj své tělo!

    Je vám 30 - 40 let, dřepíte v kanclu a moc se nehýbete.Roste vám břicho a bolí vás záda. Nemáte dost energie pro život a vnoci špatně spíte ? CVIČTE KDEKOLIV, KDYKOLIV A NEDĚLEJTE TO BLBĚ. JE LEPŠÍ CVIČIT ONLINE,NEŽ LEŽET OFFLINE.90 % lidí samo cvičit nevydrží, vy mezi nimi nebudete.

  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky
  • Petr Sedláček 

     

    Život je otázkou priorit. Trvalo mi velmi dlouho, než jsem pochopil tři podstatné věci, které vedou k naplněnému a zdravému životu. Pokud hledáte jak fyzickou, tak psychickou rovnováhu, sport a zdravý životní styl vás k ní dovedou. Mým velkým vzorem je můj čínský mistr Qin Ming Tang, který mě velmi v mém životě inspiroval a za toto setkání jsem vděčný. Možná trocha čínské a moderní magie bude skvělou inspirací i pro vás a váš život.