Jak zůstat motivovaný přes zimu.

Bez názvu 1Víte co se stalo tento týden? Lidé začali si uvědomovat, jak na sebe celý rok kašlou a začali hledat možnosti, jak něco pro sebe konečně udělat. Bohužel většině lidí to vydrží asi tak jeden týden, než se na to znovu vykašlou, protože zjistí, že mají moc práce nebo jsi najdou podobné výmluvy. Prozradím vám jedno staré motto: plnou sklenici už znovu nenaplníš.

Možná vám to přijde velmi abstraktní a nepochopitelné, ale velmi rád vám to vysvětlím. Nemůžete zkrátka nic změnit pokud nezměníte sebe, a abyste mohli sebe začít měnit, musítese vzdát všech přesvědčení, která teď o zdravém životním stylu máte. Většinou jsou to totiž internetové bludy, anebo směs polopravd. Prvním nástrojem jak něco měnit je, začít si pokládat ty správné otázky .

 miěa

 

 

 

 

 

 

 

ZAČNĚTE  „PROČ“

Co je hnací důvod, proč byste hubnout nebo cvičit? Tato otázka je možná ta nejvíc klíčová, protože lidé věci nedělají pokud nemají dostatečné svoje proč. Pokud ale si tuto otázku položíte jen jednou, nejspíš vám vyjde proč ne. To vaše ale, to kolektivní PROČ, to co říká vaše okolí. To bohužel ale nejsou vaše důvody ani vaše motivace. Tato otázka je jako cvičení, to znamená že je i k ní je potřeba přistupovat s pravidelností . UDĚLEJTE SI PLÁN

 Stanovte si dosažitelné cíle
Nemá cenu si slibovat, že budete cvičit pětkrát týdně, když víte, že to do svého rozvrhu nevměstnáte. Promyslete si, co můžete stihnout a určete si jeden hlavní cíl, kterého chcete dosáhnout (například zpevnit tělo, shodit pět kilo, připravit se na maraton). Podle svého času a cíle si naplánujte splnitelný cvičební rozvrh.

 Odměňte se za dodržení plánu
Odměňte se za každý týden, kdy se vám podaří dodržet svůj cvičební plán. Odměnou může být třeba nový kousek oblečení, vstupenka na koncert, poležení ve vaně s pěnou a podobně. Za splnění hlavního cíle si slibte něco, po čem už dlouho toužíte. Až cíle dosáhnete, nezapomeňte svůj slib splnit!

Veďte si cvičební deník
Pravidelně si zapisujte své pokroky (i případné neúspěchy). Pokud chcete například zhubnout, stanovte si jeden den v týdnu, kdy se zvážíte a váhu si poznamenáte.

Inspirujte se ostatními
Nalepte si na ledničku, nebo k počítači fotku člověka, jehož postava se vám líbí. Vynechejte ale všechny anorektické modelky, které vás budou jen zbytečně stresovat a vypěstujete si z nich maximálně poruchy příjmu potravy. Vyberte si někoho, kdo si postavu zlepšuje cvičením a vypadá zdravě.

Najděte si parťáka
Když budete chodit cvičit s někým dalším, snáze se přinutíte, protože nebudete chtít druhého zklamat. Po cvičení s kamarádkou nebo kamarádem můžete navíc zajít na kávu a probrat novinky z posledního týdne.

Udělejte si z cvičení zábavu
Pokud nesnášíte aerobic, nenuťte se do něj, i když vám všichni ostatní říkají, že jim přijde skvělý. Vyberte si cvičení, které vám osobně vyhovuje a při kterém se cítíte dobře.

Vytáhněte oblíbené kalhoty
Najděte svoje oblíbené kalhoty, do kterých se už pět let nevejdete. Nechte je ležet někde, kde je budete mít stále na očích a kde vám budou připomínat, jak můžete díky cvičení zase vypadat.

Zlepšení nálady

Když se vám nebude chtít jít cvičit, vzpomeňte si, jak skvěle jste se cítili po minulé hodině cvičení. Během sportu se v těle vyplavují endorfiny, které vás zbaví stresu a zlepší vám náladu. Proč se o to zbytečně ošidit?

Vyhlašujeme soutěž „Štíhlejší a krásnější za 30 dní“

Přihlaste se do soutěže a vyhrajte 30 denní program na proměnu vaší postavy k nepoznání.

Klikni sem a přihlas se

 

Komentáře

  • Restartuj své tělo!

    Je vám 30 - 40 let, dřepíte v kanclu a moc se nehýbete.Roste vám břicho a bolí vás záda. Nemáte dost energie pro život a vnoci špatně spíte ? CVIČTE KDEKOLIV, KDYKOLIV A NEDĚLEJTE TO BLBĚ. JE LEPŠÍ CVIČIT ONLINE,NEŽ LEŽET OFFLINE.90 % lidí samo cvičit nevydrží, vy mezi nimi nebudete.

  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky
  • Petr Sedláček 

     

    Život je otázkou priorit. Trvalo mi velmi dlouho, než jsem pochopil tři podstatné věci, které vedou k naplněnému a zdravému životu. Pokud hledáte jak fyzickou, tak psychickou rovnováhu, sport a zdravý životní styl vás k ní dovedou. Mým velkým vzorem je můj čínský mistr Qin Ming Tang, který mě velmi v mém životě inspiroval a za toto setkání jsem vděčný. Možná trocha čínské a moderní magie bude skvělou inspirací i pro vás a váš život.