Řešení neúspěchů – Jak zůstat fit, když jste zranění nebo nemocní

Moje cvičení jsou moje „časová prodleva“ – udržují mě uzemněné, pomáhají mi soustředit se a cítím se dobře. Myslím, že mnoho lidí považuje jejich tréninky za osobní terapii, takže není divu, že prodloužený hiatus by byl výzvou z několika důvodů. 

S tím řekl, nedávno jsem prošel něco, co mi bránilo cvičit po dobu 8 týdnů. Obvykle pracuji 3 až 6 krát týdně, ale období úrazu / nemoci / života mě téměř naprosto svrhlo. Poté mi trvalo spoustu trpělivosti, úprav a času, než jsem se znovu cítil „normální“. Bylo to opravdu náročné, mnoha různými způsoby. Myslel jsem, že možná bych mohl svou negativní situaci proměnit v pozitivnější – nebo přinejmenším takovou, z níž mohou těžit ostatní – sdílením svých zkušeností s řízením nucené přestávky na cvičení. 

Související:  Návrat k tréninku po přestávce – výsledky za 4 týdny 

Nikdo není imunní vůči vedlejším událostem. Existuje nespočet důvodů, proč by někdo mohl být nucen vzít si delší dobu odpočinku z cvičení, a každý z nás bude více než pravděpodobné, že bude čelit tomuto scénáři alespoň při jedné příležitosti. 

Ke zranění, nemoci a LIFE dochází. To, jak s těmito věcmi nakládáte, je tím rozdílem. A to nutně neznamená, že se bude vzpírat a nabíjet vpřed intenzivně; může to také znamenat zpomalení a nechat se uzdravit. Zde jsou mé návrhy, jak projít vedlejší událostí.

Nejste líný a to nebude trvat věčně tady je něco k řešení od samého začátku, bez ohledu na to, co se na vedlejší kolej svou aktivitu – existuje velmi velký rozdíl mezi skákání cvičení, protože si „nemají pocit, že to“ a protože máte zranění / nemoc nebo rozkazy lékaře. Přestávka, protože jste nemocní nebo zranění, není líná a není to něco, co byste si měli dovolit cítit jakoukoli vinu. Musíte udělat to, co je pro vaše zdraví a tělo nejlepší, a někdy je nejlepší i odpočinek. Pokud si odpočinete hned poprvé, můžete někdy zkrátit čas na uzdravení, ale pokud si sami odepřete šanci na správné uzdravení, možná zjistíte, že vaše počáteční neúspěch je dar, který neustále dává. Povzdech! 

Získejte správné myšlení a neklesejte na mysli . Řekněte si – to je to, co potřebuji a udělám to, co musím uzdravit. 

Udělejte, co můžete

Zde je věc; existuje téměř vždy nějaký druh činnosti, kterou můžete udělat, která bude přínosem pro vaši situaci. Je důležité nebýt „příliš cool“ pro snadnější trénink, když jste dole a venku. Jakkoli je to lehké nebo snadné, ve srovnání s tréninkem, na který jste zvyklí, může být něco lepšího než nic a existuje spousta věcí, které můžete i nadále dělat, což zpomaluje nebo snižuje snižování základní kondice během přestávky (přemýšlejte o flexibilitě) , rozsah pohybu, práce na základní integritě pohybu atd.). Vždy můžete změnit rutinu, abyste obešli zranění, ale pokud potřebujete přísnější odpočinek, můžete to využít jako příležitost zaměřit se na protažení a flexibilitu .

Rutiny pro začátečníky nebo rány s nízkým dopadem mohou být dobrými možnostmi, nebo byste dokonce mohli zcela vystřihnout fyzickou aktivitu a v případě potřeby pracovat na duševní zdatnosti s meditací. Být skromný a čestný k sobě; co můžete udělat, aniž byste způsobili další bolest nebo nepohodlí? Udělejte, co můžete, a buďte spokojeni, že jste se ukázal . I když je intenzita silně snížena na několik měsíců najednou, můžete si udělat mnohem plynulejší návrat pro sebe tím, že děláte věci, které jste bezpečně schopni.

Související:  Některá z těchto jemných cvičení mohou být také užitečná při léčení –  10 začátečníků, která děláte doma zdarma

Změny v těle a pocit ztráty pokroku

Pokud se při léčení rozhodujete pro zdravé jídlo, může vás překvapit, jak relativně malá změna, dokonce i měsíc nebo dvě nečinnosti, může mít na vaši hmotnost a tělesný tuk. Nečinnost plus špatná volba jídla se bohužel sčítají mnohem rychleji Ale ať už se vaše tělesná hmotnost, složení a schopnosti mění, když jste neaktivní, v žádném případě není důvod vyděsit se. Řekněme, že přibíráte na váze nebo ztratíte svalovou sílu a vytrvalost – tak co? Není to tak, že si nejste jisti, jak se to stalo; znáte přesnou příčinu a následek. Vzali jste si potřebný volno. Neexistuje žádná záhadná proměnná a neudělal jsi nic špatného. Takže, pokud se začnete cítit, že se protínáte, jen si připomeňte, že v pohodě, klidná hlava je mnohem pravděpodobnější, že učiní zdravá rozhodnutí, než ta, která již sama mluvila o selhání. Jakmile se uzdravíte, vrátíte se ke svým tréninkům a normálním postupům – a vaše tělesná hmotnost, síla a složení se také vrátí do normálu.

Zaměření na výživu 

Zatímco těžká cvičení jsou dočasně mimo, je obzvláště důležité ujistit se, že jíte zdravě. Je to důležité pro vaše uzdravení a dobré jídlo, když jste na vedlejší koleji, vám může pomoci vyhnout se přibírání na váze, když jste připraveni.

Zaneprázdněte se něčím novým

S nadbytečným časem udělejte něco jiného, ​​co vás baví, nebo najít nový způsob, jak se postavit výzvě. Osobně jsem se bing na spoustu Netflix, četl desítky knih a začal psát znovu. Mohli byste najít novou show, která se vám líbí, vyzkoušet a porazit videohru, nebo získat ambiciózní a konstruktivní a naučit se nový koníček, nový jazyk nebo studovat něco, co vás zajímá. 

Přejít zpět – pomalu a opatrně

Když se vracíte z dlouhé přestávky, neměli byste v podstatě předpokládat nic o svém těle ani o jeho schopnostech. Buďte široce otevřeni zpětné vazbě a poslouchejte zprávy, které vaše tělo posílá. Upravte cvičení, intenzitu, délku, rozsah pohybu atd. Podle potřeby. Nepomůže to spěchat a nakonec je jediným skutečným cílem dobré zdraví. Co může být důležitější než investice do vlastního zdraví?

Nedovolte, aby negativní myšlenky otrávily váš návrat k tréninku

Když se po nuceném přestávce vracíte zpět do houpačky věcí, nebraňte se za tréninky, které jste vynechal, nebo se neposuzujte za tělesné změny, které nevyhnutelně přináší nečinnost. Nenechte se zbláznit, pokud a když zápasíte s něčím, co se před několika měsíci cítilo snadno. Odmítněte tyhle zbytečné přežvýkání; je to plýtvání energií a není to prospěšné pro nikoho! Prachujte se a začněte znovu. Nedovolte, aby negativní trénink znečišťoval váš tréninkový prostor. Není na to místo!

Může být překvapivě těžké vzít si volno z cvičení. Je dobré se tlačit a zlepšovat a cvičení je skvělý způsob, jak zvládat životní stres, ale někdy je to, co nejvíce potřebujeme.

Už jste někdy prošli prodlouženým nuceným odpočinkem z cvičení? Jak jste zvládli?

Komentáře

  • Restartuj své tělo!

    Je vám 30 - 40 let, dřepíte v kanclu a moc se nehýbete.Roste vám břicho a bolí vás záda. Nemáte dost energie pro život a vnoci špatně spíte ? CVIČTE KDEKOLIV, KDYKOLIV A NEDĚLEJTE TO BLBĚ. JE LEPŠÍ CVIČIT ONLINE,NEŽ LEŽET OFFLINE.90 % lidí samo cvičit nevydrží, vy mezi nimi nebudete.

  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky
  • Petr Sedláček 

     

    Život je otázkou priorit. Trvalo mi velmi dlouho, než jsem pochopil tři podstatné věci, které vedou k naplněnému a zdravému životu. Pokud hledáte jak fyzickou, tak psychickou rovnováhu, sport a zdravý životní styl vás k ní dovedou. Mým velkým vzorem je můj čínský mistr Qin Ming Tang, který mě velmi v mém životě inspiroval a za toto setkání jsem vděčný. Možná trocha čínské a moderní magie bude skvělou inspirací i pro vás a váš život.