Jak vybrat osobního trenéra v Praze

Pro začátek je důležité znát své cíle a specializaci svého trenéra. Též etické hranice, které nechcete překročit.

Poté, co zjistíte, jaké chování hledáte, pak potřebujete  kvalitu. Důležitý je váš čas, energie a peníze. S každým z těchto omezených zdrojů by se mělo zacházet obezřetně. Musíte si být jisti, že tato investice do vás samých se vrátí. Z tohoto důvodu chci uvést konkrétní věci, na které se zeptat a co hledat. Jdeme na to.

1) Minulost:

Zeptejte se svého Pražského trenéra na jeho soukromí vztah  v oblasti zdraví a kondice a hledejte rozmanitost. Spousta řetězových posiloven vezme lidi a trénuje je za pochodu. Nechci vás  hned odradit, ale ujistěte se, že to tento člověk nedělá jen kvůli týdenní výplatě. Najděte si někoho s vášní pro zdravé cvičení. Možná se váš trenér v minulosti věnoval/a nějakému závodnímu sportu nebo se tomu v současnosti stále věnuje. Zjistěte jak otevřeně váš trenér myslí .Profesionál by měl přizpůsobit trénink podle vašeho životního stylu , aby vyhovoval krátkodobým i dlouhodobým cílům.Nikoliv jeho závodním ambicím.

2) Přítomno:

Při výběru správného kouče: Zjistěte jak je kouč/trenér připraven na vaši schůzku? Prošel vaše konkrétní cíle, má před schůzkou připraveno řešení toho proč začínáte cvičit ? Ať už je to napsané na papíře nebo nastaveno elektronicky, nejlépe připravení školitelé bývají ti nejlepší. Zaznamenávají, co děláte, a snaží se to v následujících týdnech zlepšit? Nebo to pak vypadá jako tělocvik na základce. Neváhejte a ptejte se. Mnoho mých klientů se mě bude ptát, proč něco děláme. Dávám jim co nejpodrobnější odpověď včetně toho, k čemu plánuji postoupit a co od nich očekávám

3) Budoucnost:

Myslete dlouhodobě dopředu. Jak vypadá vaše rozcvička? Viděl jsem, že trenér prostě někoho posadil na kolo/běžecký pás na 5 minut a šel dál. Není to ten nejhorší přestupek, ale měl by existovat důvod proč to zrovna tak dělá. Pokud klient rehabilituje dolní končetinu, mohu jej posadit na kolo, abych jednoduše zvýšil průtok krve do oblasti, než se pustíme do dynamických pohybů. Ujistěte se, že to není jen omluva pro vašeho trenéra/kouče, aby kontroloval svůj telefon mezi klienty.

Dobré zahřátí by vás mělo trochu zapotit. Mělo by aktivovat vaše hýžďové svaly, břišní svaly, lopatkové svalstvo a připravit vás na cvičení. Považuji za nejlepší, když se během této doby bavim  se svým klientem. Ptám se, jak se cítí. Zjišťuji zda nedělal  fyzicky něco neobvyklého, jak jeho cvičení vypadalo mimo naše tréninky ? V případě potřeby tak mohu program přizpůsobit.  Nejde mi jen oto, aby byl klient připravený na lekci, ale též aby dokázal myslet samostatně a měnil věci podle subjektivní zpětné vazby.  Pokud svému trenérovi řeknete „Včera jsem z rozmaru uběhl maraton“ a on přikývne, přivede vás ke stojanu na dřepy a dá vám pokyn, abyste začali. Rovnou se otočte a raději jděte domů.

Nebo můžete volat mě a třeba společně vymyslíme plán i postup který vám bude dávat větší smysl.Nenechte se odradit pokud to neklapne u mě dám vám pár tipů kam směrovat dal.

Komentáře

  • Restartuj své tělo!

    Je vám 30 - 40 let, dřepíte v kanclu a moc se nehýbete.Roste vám břicho a bolí vás záda. Nemáte dost energie pro život a vnoci špatně spíte ? CVIČTE KDEKOLIV, KDYKOLIV A NEDĚLEJTE TO BLBĚ. JE LEPŠÍ CVIČIT ONLINE,NEŽ LEŽET OFFLINE.90 % lidí samo cvičit nevydrží, vy mezi nimi nebudete.

  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky
  • Petr Sedláček 

     

    Život je otázkou priorit. Trvalo mi velmi dlouho, než jsem pochopil tři podstatné věci, které vedou k naplněnému a zdravému životu. Pokud hledáte jak fyzickou, tak psychickou rovnováhu, sport a zdravý životní styl vás k ní dovedou. Mým velkým vzorem je můj čínský mistr Qin Ming Tang, který mě velmi v mém životě inspiroval a za toto setkání jsem vděčný. Možná trocha čínské a moderní magie bude skvělou inspirací i pro vás a váš život.